כיום המטבח תופס חדר מרכזי ופרונטלי בחלל הבית. בזכות הטכנולוגיה המתקדמת, הפרזול המודרני והחידושים הטכניים אפשר לעצב ארונות מטבח ורהיטים שיהיו גם יפים וגם חכמים. מצד אחד ריהוט מטבח הוא אפנתי, מעודכן ועיצובי וכך יכול להוות תפאורה נעימה לאירוח ממש כמו סלון ומאידך גיסא בתוך ארונות מטבח מודרניים ישנם דיי מקומות אחסון ומשטחי עבודה כדי שנוכל לבשל ולאפות בנוחות מקסימלית. ארונות מטבח עשויים מחומרים שונים כגון עץ, מתכת, זכוכית, אבן והשילובים ביניהם. בין סוגי העץ הנפוצים לבניית ארונות מטבח נוכל למצוא את עץ הבוק, האלון, הפורניר, כמו כן צביעה אטומה ופורמייקה. נקודה חשובה שאסור לשכוח בעת תכנון ארונות מטבח הנה שימוש במוצרי פרזול ממיטב החברות ומציעה את מגוון הפתרונות המתקדמים ביותר בתחום זה המאפשרים מימוש כל נטיות לבם של לקוחותינו.
חומרי הגלם
לפריטים מהם מורכבים ארונות המטבח, יש השפעה רבה על איכות המוצר, השימוש ותוחלת חיי המטבח. במהלך הפיתוח נלקחים בחשבון תכונות ומידות החומר, אפשרויות העיבוד, הציפוי ,הצביעה, תנאי האקלים בארץ ובהתאם לכל אלה מתאימים את תהליכי הייצור. שילוב המומחיות בעיצוב, תורת החומרים וטכנולוגיה מתקדמת מפיקים מן החומרים תוצאות חדשות ומרהיבות, חלקם בעיצובים מקוריים ססגוניים ופונקציונאליים ובלתי שגרתיים
חזית הארון
ההבדלים המהותיים ביותר בין החזיתות נובעים מהחומרים מהם הן עשויות. ישנן חזיתות העשויות מלבידים מצופים - סנדוויץ` או M.D.F, וישנן העשויות מעץ מלא. אפשרויות אחרות הן מסגרות עץ ברוחב של כ- 10 ס"מ, כשפנים החזית עשוי מפורמייקה בגוונים שונים, רשתות מתכת או זכוכית שקופה, זכוכית חלבית או מנומרת.
אחד החידושים האחרונים בתחום הן דלתות אלומיניום מעוצבות, שהתאפשר בזכות הטכנולוגיה המתקדמת, הוא ארונות העשויים מזכוכית שקופה או בגוונים שונים ומיוחדים. ארונות אלה מעוצבים בדגמים שונים, ובחזיתות שלהם אין כלל מסגרת, מה שמקנה לארון מראה נקי מאוד. חיבור הדלת לגוף הארון נעשה בעזרת מחברים מניקל. חידוש נוסף הם ארונות שבהם עשוי הגוף ממתכת ואילו הדלתות והמדפים מחומר סינתטי. גם ארונות אלה ניתן לקבל בשילובי גוונים שונים ומיוחדים.
לכל אחד מן החומרים הללו יתרונות וחסרונות משלו וכל אחד מהם גם מצופה בעטיפה שמקנה לו הגנה, חוזק וצורה שונה. אולם פרט לחומר, הנושאים חשובים שיש לתת עליהם את הדעת הם עובייה של הדלת, חוזקה ומידת איכותה והתבלותה לאורך זמן.
לבידים לשימוש בגוף הארון
עובי הלבידים נע בין 3 מ"מ ל-40 מ"מ. הלבידים שעוביים נמוך מ-8 מ"מ נקראים דיקט, ואילו העבים יותר מכונים סנדוויץ`. הלבידים עשויים מקילופי עץ גושני, שאותם מניחים בשכבות זה על גבי זה בכיוונים הפוכים - שתי וערב, כדי להשיג חוזק. על מנת להעניק לעץ סימטריות משני צדדיו מספר השכבות שמניחים הוא תמיד אי-זוגי.
העצים המשמשים להכנת הלביד בארצות השונות תלויים במידה רבה בסוגים הגדלים באותה ארץ, כאשר השיקולים לבחירה הם בעיקר כלכליים. יחד עם זאת לא כל עץ מתאים למטרה זו. אחד העצים הטובים בהם מרבים להשתמש בארץ הוא הגבון אבל גם עצים אחרים, כגון אורן, אשור, ועוד, מתאימים למטרה זו.
את הלביד מייצרים בשיטה של קילוף, שמטרתה להוריד ממנו ככל האפשר חומר חיצון. בול העץ מסתובב כנגד סכין המקלפת ממנו שכבות, וממה שנותר ממנו בסוף התהליך יוצרים צילינדר. את החתיכות שקולפו מבול העץ מעבדים לדפים מחוברים על ידי תפירה והדבקה ומכינים דף מחובר שמיועד לשימוש פנימי של הלביד. לביד חזק וצפוף יהיה בעל שכבות פנימיות רבות ודקות.
בתום שלב זה יש לייבש את העץ ולשמר אותו ברמה של 10-8 אחוזי לחות. העץ עובר תהליכי הדבקה וכבישה, ואז הוא מוכן לעיבוד לצורך שימוש פנימי וחיצוני. כדי להגן עליו מפני מים מודבק הלביד המיועד לשימוש חיצוני בדבק מיוחד - דבק פנולי שחור, העמיד בפני מים.
הלבידים המיועדים לשימוש פנימי לעומת זאת מודבקים בדבק אוראה, שאינו עמיד בפני מים.
M.D.F
ה-M.D.F הנו למעשה לוחות העשויים מסיבי עץ. את הלוחות הללו מייצרים בתהליך יבש, כאשר הסיבים מיובשים תחילה כהכנה ליצירת משטח לדחיסה. הקשר בין הסיבים, שנוצר על ידי השרף הטבעי של העץ אינו מספיק, וזאת בגלל הטמפרטורה הנמוכה יחסית והיעדר המים בתהליך הדחיסה. כדי לחזק את החומר מוסיפים לו לכן גם שרף סינתטי.
סוגי הגזעים המשמשים לייצור ה- M.D.F יכולים להיות קשים או רכים. את העץ המלא מעבדים לשבבים קטנטנים בגודל של 20 מ"מ. השבבים עוברים תהליך של אידוי בקיטור, בלחץ ובטמפרטורה גבוהה מאוד של כ-160 מעלות צלזיוס, ולאחר מכן מוחדרים דרך מעבר צר של דסקיות מסתובבות. בשלב הבא מוסיפים את השרף הסינתטי כדי לקשר בין הסיבים ואחר כך מעבירים אותו לייבוש. את הסיבים היבשים והמופרדים מעבירים למגש כדי לעצבם ללוחות, ומעבירים אותו על גבי רשת נעה דרך מכונת הייצור. כדי לסייע ביצירת משטח אחיד שואבת מכונת ואקום שנמצאת מתחת למכונת הייצור חלק מן האוויר.
את תהליך הכבישה של השבבים עושים בדרך כלל ב-2 שלבים:
בשלב הראשון כובשים את החומר בין פסי פלדה המלופפים סביב גלילים ובסופו הוא מגיע למחצית עוביו. בשלב השני מעבירים אותו למכבש הידראולי בטמפרטורה ובלחץ גבוהים. אחרי שמוציאים את הלוח המוכן מן המכבש מקררים אותו ומלטשים את המשטחים החיצוניים שלו עד שמקבלים את העובי הנדרש. השלב האחרון בייצור הוא החיתוך לגודל
המתאים. את חזיתות ה- M.D.F מצפים בחומרים שונים, בהם פורניר, נייר, מלמין,פורמייקה, ציפוי פוליו בטמפרטורה גבוהה ובכבישה, או P.V.C.
יתרונות וחסרונות:
בגלל היותו למעשה חומר "מת" אין ה-M.D.F מגיב לשינויי טמפרטורות והוא אינו בעל תנודות, מה שמונע את הסכנה של התפוצצות החומר.
בהשוואה ללוחות העשויים שכבות עץ ה-M.D.F הוא גם בעל שטח יציב וחלק, שמאפשר להשיג גימור איכותי בקלות יחסית על ידי כיסוי בלכה או צביעה.
בזכות הצפיפות הגבוהה של ה- M.D.F מתקבל לאחר פעולת הכרסום והחריטה חלק פנימי זהה לחלוטין לשכבה העליונה. זאת בניגוד ללבידים ולסיבית, שבהם השכבה הפנימית דלילה יותר.
נהוג לחשוב שה-MDF הוא חומר רעיל אבל בצורתה הסופית הדלת אינה רעילה שכן היא מצופה בשכבה מגנה כולל צבע לכה.
בצד החסרונות ניתן למנות את מחירו הגבוה של החומר, הנובע מן הביקוש הגבוה אליו. ביקוש זה בתורו נובע מנוחות העבודה עבור הנגרים.
ספיגה גדולה מדי של מים עלולה לאורך זמן לנפח את החומר ולהשחיתו. אולם באמצעות שינויים בתהליכי הייצור אפשר לייצר לוחות M.D.F משופרים, בעלי עמידות גבוהה הרבה יותר בפני לחות, חוזק ועמידות בפני חרקים. לוחות כאלה אמנם יקרים יותר.
ציפויים ללוח היסוד
פורמייקה (High Pressure Laminate) : לוח דק (0.4-1.2 מ"מ) העשוי משכבות נייר "קרפט" מוספגות בשרף (דבק) פנולי ושכבת נייר דקורטיבי. החומר עובר תהליך כבישה בטמפרטורה ולחץ גבוהים עד ל"ריתוך" כל השכבות וקבלת לוח אחיד וקשה. הלוח מיוצר במבחר צבעים, טקסטורות ומרקמים. עמיד בפני לחות וקל לניקוי.
טכנולוגיות חדשות איפשרו פיתוח מוצרים חדשים וניתן לקבל פורמייקה שקופה או מבריקה, פורמייקה עם שכבת מתכת (נירוסטה, אלומיניום, נחושת), פורמייקה עם תמונה אישית ופורמייקה
עם הטבעה.
פורניר (VENEER) : שכבה דקה של עץ (0.2-1.0 מ"מ), שהופרדה מבול העץ ע"י קילוף ,ומודבקת על לוח יסוד.
הציפוי בפורניר מאפשר שימוש בעצים מסורתיים (אלון, אדר וכו') ואו בעצים אקזוטיים
(זברנו,אבוני וכו'). תהליך זה מוזיל את עלויות היצור להבדיל מיצור דלתות עץ גושני.
מלמין (MELAMINE) : ציפוי דקורטיבי סינתטי (כמו פורמייקה), בעובי דק 0.2 מ"מ המודבק בכבישה, בלחץ ובטמפרטורה גבוהים ישירות על לוח היסוד (שבבית או M.D.F) קיים במגוון צבעים ומירקמים.
צבע (PAINT): בתחום זה שתי קטגוריות -
צביעה שקופה לכה (בדרך כלל על עץ ופורניר) המשמשת כשכבת הגנה ומשקפת את הגוון (הטבעי או המגוון) והמרקם המקורי של החומר.
בתהליך זה השימוש בלכה אקרילית שקופה שאינה מושפעת מאור.
צביעה אטומה המאפשרת קשת של גוונים וגימורים באפקטים חלקים מסורתיים (מט,משי וכו') ובאפקטים חדשניים המתאפיינים בברק גבוה, מראה עתיק, מראה גבישי ואו הדגשה של
נקבוביות העץ.